X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha

Lækker konfektkage

panforte

Sådan gør du

Prøv denne lækre konfektagtige kage, der er inspireret af den klassiske Italienske Panforte. Her til 16 lækre portionsstykker.

Rist nødderne i oven ved 170 grader i 10 min – hak dem groft. Tag den tørrede frugt fx abrikos, rosiner – hak dem fint eller klip dem i små stykker.Bland nødder og frugt med hvedemel. Varm honningen i en gryde og hæld sukkeret i – når det hele er smeltet hældes det i nøddeblandingen. Ælt det godt sammen til en kompakt dej. Bag den i ovnen i ca 40 min.

Lad den køle af og opbevar kagen i lufttæt dåse – kan holde sig op til en måned… altså hvis du kan holde fingrene fra den.

 

Det skal du bruge

300 gr forskellige nødder
(hassel, mandel, valnød)
200 gr tørret frugt
fx abrikos, rosin, blåbær
200 gr hvedemel
250 gr lokal honning
200 gr sukker

TIPS: Du kan tilsætte forskellige krydderier,
hvis du ønsker en endnu mere intens smag.
Prøv fx med ½ tsk. stødt kanel, 1 knivspids stødte nelliker og 10 stødte, hele korianderfrø eller med revet appelsinskal.