X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha

Kriterier for Socialøkonomi

socialøkonomiske kriterier

Der er opstillet 5 kriterier for om man kan kalde sig en socialøkonomisk virksomhed.

Socialt formål – virksomhedens primære formål har samfundsgavnling karakter, det vil sige, at formået har et socialt, beskæftigelses-, sundheds-, miljømæssigt eller kulturelt sigte, som desuden fremmer aktivt medborgerskab.

Væsentlig erhvervsdrift – virksomheden har et væsentligt element af erhvervsdrift ved salg af serviceydelser eller produkter, som udgør en betydelige del af dens omsætning.

Uafhængig af det offentlige – virksomheden har eget CVR-nummer og fungerer uden væsentlig offentlig indflydelse på ledelsen og driften af virksomheden.

 

Social overskudshåndtering – virksomheden anvender hele sit overskud til primært af fremme sociale formål, reinvestere i egen eller andre socialøkonomiske virksomheder og sekundært til begrænset udbetaling af udbytte til investorer.

Ansvarlig og inddragende virksomhedsledelse – virksomheden er transparent i sit virke og har en værdiskabelse og etisk forsvarlig ledelse.

Fra 2015 bliver det muligt med en officiel registerering som socialøkonomisk virksomhed. Beeliving har indskrevet de officielle krav i vores formål – og har som mål at bliver officielt registereret som socialøkonomisk virksomhed primo 2015.