X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha

Hveder med Honning

hveder

Sådan gør du

Bag selv dine hveder – her en skøn opskrift med honningBland de to slagsmel med sukker, kardemomme og salt. Smelt smørret. Smuldr gæren i mælken og rør smeltet smør og vand i. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig.
Tril en pølse af dejen og form 12 boller. Læg bagepapir i en bageform eller et ovnfast fad på ca. 25 x 20 cm. Læg bollerne tæt med ca. 1 cm?s afstand. Lad dem hæve i 2 timer.
Forvarm ovnen til 200 grader. Sæt bagepladen på nederste ribbe og bag i ca. 25 minutter. Lad hvederne køle af på bagerist.
Flæk dem og rist dem sprøde på en brødrister eller på en tør varm pande. Nyd med smør, syltetøj ellernaturligvis … honning.
God bededag til alle

Du skal bruge

5 g groftmalet hvedemel (grahamsmel)
ca. 425 g hvedeme
l25 g sukker
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. groft salt
25 g gær (en halv pakke)
1 1/2 dl letmælk
100 g smør
1 1/2 dl vand