X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha

Honning Julekager

honninghjerter

Honningkager er bare bedst. Her får du opskriften på den ægte klassiske honningkage bagt på fordej. Det tager tid – men er absolut ventetiden værd. Du kan godt snyde og sætte den igang nu og så bage dem lige før jul.

Sådan gør du:

1 MÅNED FØR: Varm honningen op til 40 – 50 C

Ælt den varme honning og hvedemel godt sammen i en skål, og kom det i en bøtte med låg på. Gem fordejen på et ikke for lunt sted, fx i et køkkenskab, i minimum 1 måned, før du går videre med den. Den kan blive lidt hård – men det ordner sig.
PÅ DAGEN: Kom æggeblommerne ud i en skål, og rør hjortetaksalten ud i dem. Rør potasken ud i et par skefulde vand. Bland æggeblommerne og potasken i fordejen, tilsæt kanel, ingefær og nellike, og ælt dejen godt sammen , ca. 6-8 minutter. Det kan virke umuligt – men bare bliv ved. Rul dejen ud på et melet bord, til den er ca. 4 mm tyk, og stik eller skær den ud som hjerter. Sæt hjerterne på en bageplade som er smurt med lidt olie og drysset med mel, og bag dem i 8–10 minutter ved 180°.

Mærk forsigtigt på hjerterne, om de er færdigbagte – det gør du ved forsigtigt at presse en finger ned på toppen – og efterlader det et aftryk af fingeren.

Afkøl hjerterne på en bagerist. De kan pensles med smeltet mørk chokolade. samme. Resten kan holde sig minimum 1 måned i køleskabet uden at blive tørre.

Du skal bruge

2 æggeblommer

10 g hjortetaksalt

1 kg honningkagefordej

10 g potaske

5 g stødt kanel

5 g stødt ingefær

5 g stødt nellike