X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha

Fra blomst til honning

Fra blomst til honning

Bierne samler nektar fra blomsterne

Derefter begynder de straks første del af biernes honningforvandling. bringer det tilbage til bistaden. Bierne har en honningmave – en slags partikelfanger, der filterer urenheder fra. Her opsamles nektaren og bliver tilsat enzymer, der spalter sukkeret.
Når trækbien kommer hjem til bistaden fortsætter husbierne med at bearbejde nektaren via inddampning. Nektaren indeholder op til 80% vand og den færdige honning skal have et vandindhold under 20%.

Inddampningen af nektaren foregår både i bien og i vokstavlerne. Bierne suger en dråbe nektar fra deres honningmaver op i munden og suger den ind igen – og hver gang fordamper der lidt vand. Bierne placerer også nektardråber rundt omkring på tavlerne, hvor den varme og tørre luft hjælper med fordampningen. Når nektarens vandindhold er lavt flyttes nektardråberne til honningcellerne og når vandindholdet er perfekt, så lukker bierne cellen med et vokslag.

Honning er et rent naturprodukt og du kan spise det direkte fra bitavlerne.