X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha

BIER OG ØKOLOGI

økologi eller lokal

HONNING ET NATURPRODUKT

ET af de allerbedste. Ville det så ikke være oplagt at vælge det
økologiske. Svaret er både ja og nej. Ja – fordi økologisk er bedre for bierne og naturen.

Nej, fordi vi i Danmark ikke som reglerne er i dag kan producere ret meget økologisk honning. Så den økologiske honning du kan købe kommer fra udlandet. Vi anbefaler derfor at vælge lokal dansk honning.

I Danmark findes der på nuværende tidspunkt kun få biavlere, som er godkendt til produktion af økologisk honning. Dette hænger sammen med, at kun et meget lille antal områder opfylder de krav, der stilles for produktion af økologisk honning i Danmark.

Den stærkt begrænsede produktionAf økologisk honning i Danmarks medfører naturligt en efterspørgsel på økologisk honning fra andre lande.

Da reglerne for produktion af økologisk honning fortolkes meget forskelligt fra land til land, er mulighederne for produktion af økologisk honning i andre lande langt mere gunstige end i Danmark.

Dette betyder, at andre lande kan produceres store mængder af økologisk honning til en væsentlig lavere pris end i Danmark.

Importen af økologisk honning fra andre lande er derfor stærkt stigende, hvilket påvirker afsætningen af dansk honning negativt – og dét er ikke godt for miljøet.

http://www.ft.dk/samling/20131/almdel/flf/bilag/306/1383713.pdf

 

Bier i Danmark
BIER SKABER VÆRDI
BIERNES VERDEN
BLOMSTERNE OG BIERNE
FRA BLOMST TIL HONNING