X

Skriv Dig op til
vores nyhedsbrev

X

Brug denne formular
til at kontakte os

captcha

Æblekage

æblekage

Sådan gør du

Æbler er fantastiske med honning og lige nu bugner det med skønne danske æbler. Prøv den klassiske æblekage i en lækker knasende udgave med honningristet nødderasp.Sådan gør du: Skræl 600 g æbler og skær dem i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrab vaniljekornene ud af en stang vanilie og gem dem. Klip stænglen i mindre stykker. Kog 3/4 dl vand, ½ dl lokal honning og vaniljestang op, og tilsæt æblerne. Damp dem møre under låg i 5-10 min. Rør vaniljekornene i. Afkøl æblerne helt i lagen.

Du skal bruge

Nødderasp: Hak 100 gr mandler/ nødder groft. Skræl 1 lille økologisk citron helt tyndt, og hak skallen meget fint. Smelt 2 spsk lokal honning på panden, og rør en lille klat smør i, når den bobler. Vend nødder og 4 spsk rasp i og rør til det er gyldent. Vend citron i til sidst. Hæld blandingen på bagepapir, og køl den helt af.
Anret din æblekage: Tag æblestykkerne op af lagen, og læg dem lagvis med nødderaspen i ikke for store glas. Fordel flødeskum på toppen, eller server din æblekage i en skål. mmmm